Bästa pusslen för alla åldrar!

pussel flagga

Det finns pussel med bokstäver på baksidan av bitarna

När du tänker på olika typer av spel så är ju inte pussel det du kopplar ihop med fusk. För att lägga pussel så måste du ju finna bitarna som passar ihop. Det är inte som att plocka isär en Rubiks kub, spela med Wordfeud fusk på svenska eller titta i facit för TP.

Men det finns faktiskt pussel som har fuskverktyg och de finns på baksidan av bitarna i form av bokstäver eller nummer. Är detta bra eller dåligt? Det beror lite på situationen och varför du håller på med pussel.

Ibland behövs det lite hjälp på traven

Om ett pussel 1000 bitar eller mer har för ont om detaljer och är svårt att få ihop så finns risken för att du tröttnar på det. Många skulle inte ens kalla detta för fusk. Det finns ju de som tycker att det är helt okej att fuska på prov. Lite hjälp med ett pussel i form av bokstäver på bitarnas baksidor är då ingen stor sak.

Om fusk är ett sätt att plagiera eller överleva på kan diskuteras. Men saken är den att lite hjälp med pusslet i form av lovligt fusk kan gör det så mycket roligare. Särskilt när du lägger pusslet med yngre barn som egentligen inte klarar nivån.

Det viktigaste är dock att alla som är med och lägger pusslet går med på taktiken. För man måste ju inte vända på bitarna och sortera. Men när det väl känns som att det bara inte går att komma vidare så är detta en lösning.

Är pussel med bokstäver på bitarnas baksida bra?

Nu kan vi förstås fråga oss om de bästa pusslen verkligen ska ha den här typen av ledtrådar. Svaret beror helt och hållet på dig. Om du tycker att ett äkta pussel ska läggas utan hjälp så ska du inte köpa den här typen av pussel.

Var då istället noga med att skaffa pussel som har tillräckligt med detaljer för att du ska klara av att komma vidare på egen hand.