Bästa pusslen för alla åldrar!

Bli klar med ett större pussel, steg för steg

Ett större pussel med över 1000 bitar kan kännas som ett stort projekt. Det kan det också vara och då är det smart att ha en plan för hur du ska bli klar, steg för steg.

Du börjar alltid med ramen

Oavsett om du lägger pussel med 100 bitar eller med upp till 1000 bitar är ramen det första du ska ta tag i. Hitta alla bitar som bildar ramen och sätt sedan ihop den. Nu vet du var pusslet ska vara och du kan börja med olika sektioner som du sedan fäster i ramen.

Färger och ansikten

Se om du kan urskilja särskilda detaljer i pusslet. Det kan vara färger eller kanske ansikten. Hitta en dörr, en leksak eller något annat som du kan hitta alla bitar för. Se också på saker som himmel och annat som finns i periferin som gör det lättare för dig att passa ihop bitar.

Få ihop samlingarna

När du har fått ihop grupper av bitar kan du klura på hur de ska vara vända mot ramen och sedan leta efter bitarna som kopplar ihop pussel-samlingar med ramen. Bli inte förvånad om du inser att du har lagt grupper upp och ner. Det händer ofta när man lägger pussel med många bitar!

Fyll i gapen

Till sist tar du de där bitarna som inte verkade ha något hem och fyller i hålen med. Nu är det klart och du kan njuta av att ha klarat av ett pussel för att få ännu en fin och inspirerande bild! Nu kan du klistra pusselbilden eller så samlar du ihop i kartongen för att bygga igen någon annan gång eller ge bort pusslet till en annan person med samma intresse.